Lifestyle

Boxer Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?

Boxer Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?

Boxer Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?


Günlük hayatımızda giysilerimizin vazgeçilmezi olan boxerler, hijyenin sağlanması gereken ürünlerin başında gelmektedir. Hayatımızın her alanında kullandığımız boxerların temizliği özenle yapılmalıdır. Paul Kenzie erkek boxer modelleri özellikle 40/1 kaliteli kumaşı  ve dayanıklı yapısıyla uzun süre kullanım ömrü sunmaktadır. Eğer belirtilen yıkama talimatları doğrultusunda yıkama yapılırsa uzun süreli kullanım sunmaktadır.


Boxer modellerimizin temizliğini yaparken 3 ana başlıkta dikkat etmeniz gereken altın kural vardır.

Boxer Kaç Derecede Yıkanmalı?

Öncelikle boxerın etiketini okumalısınız. Her boxerın yapısı ve kumaşı farklı olabileceği için yıkama programı ve derecesi konusunda en doğru bilgiyi ürünün etiketinde bulabilirsiniz.

Paul Kenzie boxerları için çamaşır makinesinde 30°’de yıkanması önerilmektedir. %95 Pamuklu kumaştan üretilen Paul Kenzie boxerları için kurutma makinesi kullanılması önerilmemektedir. Açık havada kurutma yapmaya tercih edebilirsiniz. Ayrıca düşük ısıda ütülenebilir.

Paul Kenzie boxerları için kuru temizleme de yapabilirsiniz.

Hassas Kumaştan Üretilen Boxerları Ayırın ve Elde Yıkayın:

Boxer modelleri farklı kumaşlardan üretilmektedir. Paul Kenzie Boxer modelleri, 40/1 Pamuklu kumaşı ile size en kaliteli ve rahat kumaşı sunmaktadır. Ancak bu kumaşları yüksek sıcaklıklarda yıkamak için uygun değildir. Boxerlarınızı ayırın ve makinenizin uygun programında veya anlatacağımız yöntemle elde yıkamanız boxerları daha uzun ömürlü kullanmanıza imkan sağlamaktadır.

Boxerlarınızı Sık Sık Yıkayın:

Boxerlar, diğer gündelik çamaşırlardan farklı tutulması gerekir. Boxer yıkama sıklığı gündelik kıyafetlerimize göre daha sık bir şekilde temizliği yapılmalıdır. Boxerlar, her gün değişmeli ve sık sık yıkanması hijyen açısından uygun olacaktır.

Boxerları Diğer Çamaşırlardan Ayrı Yıkayın:

Cilde ve organlara temas eden boxerların, kaliteli, rahat, esnek kumaşlı bir yapıya sahip olması gerekir. Ancak bunların yanında yıkama işlemi yapılırken boxerların diğer çamaşırlardan ayrı olarak yıkanması gerekmektedir. Boxerları diğer çamaşırlar ile yıkamak bakterilerin diğer çamaşırlarınıza bulaşmasına yol açabilir. Ayrıca boxerları yıkarken hassas ciltler için uygun bir deterjan seçimi yapılırsa daha iyi sonuçlar almak mümkündür.

Elde Boxer Nasıl Yıkanır?

Elde boxer yıkamak için öncelikle bir kabı ya da lavaboyu ılık su ile doldurun. Suyun sıcak olmamasına dikkat edin çünkü elde yıkadığınız boxerlar çoğunlukla hassas kumaştan yapılmıştır ve yüksek sıcaklıkta bozulabilir. 

Hazırladığınız suya bir miktar deterjan ekleyin. Deterjan miktarını, paketin üzerindeki elde yıkama talimatına göre kullanmaya özen gösterin.

Tasarımları ve renkleriyle dikkat çeken Paul Kenzie boxerlarını renklerine göre ayırıp hazırladığınız suyun içerisinde bir saat kadar bekletin. Eğer vaktiniz yoksa boxerlarınızı yıkama aşamasına geçerek biraz daha uzun yıkayabilirsiniz.

Yıkama işlemi bittikten sonra boxerları soğuk suyun altında durulayın.

Boxerları elinizle nazikçe sıkabileceğiniz gibi bir havlunun üzerine serip, havluyu rulo yaparak nemini de alabilirsiniz.

Ardından boxerları asarak kurumasını bekleyin.